Geschiedenis

1949

Geeraard Olivier en Maria Decruy richtten te Rumbeke een handel op in bouwmaterialen. Voorheen was Geeraard samen met zijn broer en zwager algemeen aannemer.

Jaren 50

De handel in bouwmaterialen werd uitgebreid met grondwerken en tal van machines en vrachtwagens. Zo drong de noodzaak zich op om een eigen garage in te richten voor het onderhoud en herstellingen.

Geeraard en Maria hadden drie kinderen Odetta , Eric en Willy.

In 1959 huwde Frans Vankeirsbilck met Odetta Olivier en kwam in de zaak. Zij breidden de handel in bouwmaterialen verder uit samen met allerhande grondwerk voor de woningbouw.

Jaren 60

Frans en Odetta kregen drie zonen Gerdi ,Tonny en Filip.

Er werden nieuwe gronden aangekocht voor het stockeren van bouwmaterialen. Zo verhuisden de burelen eind jaren 60 naar de nieuwe site in de Izegemsestraat 84.

Jaren 70

Eric startte in 1970 met Olivier stortbeton en Willy nam de activiteit grond- en wegeniswerken voor zijn rekening wat later Olivier Construct werd. Anno 1979 was het startjaar voor Gerdi Vankeirsbilck. Hij werd verantwoordelijk voor de funderingswerken waaronder de plaatsingsdienst van regenwaterputten en het onderhoud van het machinepark.

Jaren 80

Zoon Tonny baatte de handel in bouwmaterialen uit. In 1980 werd de firma De Bever overgenomen. Deze tegelhandel werd het Westvlaams Tegelhuis die gerund werd door zoon Filip. In 1982 huwde Gerdi Vankeirsbilck met Fernande Vandenberghe en ze kregen 2 zonen, Dimitry en Yoeri.

In 1987 nam Gerdi Vankeirsbilck de Firma Leenknecht over, betonfabrikant van regenwaterputten en septische putten. Olivier Betonfabriek en Funderingstechnieken werd geboren. Door gebrek aan plaats en ruimte voor alle activiteiten verhuisde deze afdeling van de Izegemsestraat naar een nieuwe locatie in de Schaapbruggestraat. Deze site bood de mogelijkheid verder uit te breiden en te groeien.

Jaren 90

De betonfabriek breidde zijn gamma uit met prefabkelders, smeerputten, zuiveringsputten, stookolietanks en regenwaterputten. Er werden octrooien verkregen op verschillende putten en het atelier stond in voor de constructie van de daarvoor voorziene gietmallen.

Door de vraag naar steeds grotere en zwaardere betonelementen moest ook het materiaal aangepast worden en spitste het atelier zich toe op de ombouw van bestaande graafmachines om deze werken vlot te kunnen uitvoeren. Zo werden graafmachines omgebouwd met telescoop-onderwagen en uitschuifbaar tegengewicht.

In 1996 werd een eerste octrooi verkregen op het grondverdringend schroeven van paalfunderingen wat de doorbraak betekende voor de funderingstechnieken.

Een eerste machine werd volledig in eigen atelier gebouwd alsook bijhorende hulpstukken zoals boorbuizen en boorkoppen. Het constructie atelier was meegegroeid in het ontwikkelen, ombouwen en aanpassen van de machines voor allerhande specifieke toepassingen in de funderingswereld.

Vanaf 2000

Door de sterke groei was de noodzaak er om de verschillende activiteiten in een aparte firma onder te brengen.

2004

Er werden drie nieuwe firma’s opgericht:

   Olivier Betonfabriek NV – Producten en plaatsingsdienst van prefab putten


   Olivier Funderingstechnieken NV – Funderingspalen en beschoeiingstechnieken


   Olivier Industrie NV – Machinebouw, onderhoud en herstellingen


2007

De Ierse holding CRH nam de Betonfabriek over. Onderhoud en herstellingen werden verder verzorgd door Olivier Industrie.

Ondertussen kreeg zoon Dimitry Vankeirsbilck van thuis uit de smaak voor al deze technologie te pakken. Binnen het bedrijf richtte hij zich tot de besturing en opleiding van al deze gespecialiseerde machines.

2010

De Firma Willemen uit Mechelen nam de afdeling Funderingstechnieken over. Het onderhoud en de herstellingen werden verder uitgevoerd door Olivier Industrie.

Bij Olivier Industrie werd deze jarenlange ervaring verder ondersteund en uitgebouwd door Gerdi en Dimitry die hun passie voor mechaniek, techniek en machines met elkaar deelden.

2011

2011 kondigt de start aan voor de verhuur, verkoop, de service en het onderhoud van allerhande machines voor derden.

Een gans nieuw machinepark met alle toebehoren wordt aangekocht voor het verhuurcenter en de activiteiten worden uitgebreid met de dienst flexibel service.

De naam Olivier staat garant voor traditie, jarenlange ervaring en knowhow van allerhande machines op de bouwwerf.

Onze kennis op gebied van technologie en onze service willen we in de toekomst graag met U delen.

2012

CRH verlaat de site in de schaapbruggestraat.

Odiel Vandenbulcke en Gerdi Vankeirsbilck hebben beiden een jarenlange ervaring in de beton- en bouwwereld en startten de firm O Beton op.

2015

Olivier Industrie wordt de officiële importeur voor Eurocomach. Door samen te werken met verschillende dealers wordt Eurocomach over het hele land verdeeld.